βροχερός κήπος του Μάη | Ο λαχανόκηπος του Skippy

3
βροχερός κήπος του Μάη |  Ο λαχανόκηπος του Skippy

Αντίγραφο 028

Αυτός είναι ο σκιερός μου κήπος. Ξέρω ότι θα έχει ακόμη λιγότερο ήλιο φέτος καθώς αυτά τα δέντρα συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Το ανοιχτό κρύο πλαίσιο παίρνει το καλύτερο φως (5 ώρες ήλιος: 10 π.μ. – 3 μ.μ.). Θα φυτέψω σύντομα ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες. Έχω μέσα ένα σωρό κομπόστ έτοιμο να απλώσω και να σκάψω κάτω. Χθες καθάρισα το τελευταίο μπρόκολο του χειμώνα και το μαρούλι από το πλαίσιο, οπότε είναι έτοιμο να βγει όταν η βροχή καθαρίσει. Τα σπορόφυτα μουλιάζουν τη βροχή και περιμένουν τη μεταφύτευσή τους.

Το αριστερό και το δεξί κρεβάτι έχουν τον λιγότερο ήλιο (ίσως μόνο 3 ώρες μεσημεριανού ήλιου, 11 π.μ. – 2 μ.μ.), καθώς και σκιάζονται από τα τριαντάφυλλα και τα κρίνα δίπλα τους. Στο αριστερό παρτέρι φύτεψα βασιλικό. Μερικά μπιζέλια δυσκολεύονται, αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι πολλά. Σύντομα θα φυτέψω φασόλια στο δεξί κρεβάτι.

Τα τρία μεσαία κρεβάτια έχουν περίπου 4 ώρες ηλιοθεραπείας το μεσημέρι (11 π.μ. – 3 μ.μ.). Τα βότανα κάνουν καλά στο μπροστινό μέρος. Έχω φύτεψει φασόλια εκεί και αγγούρια σε μπισκότα. Μερικά μαρούλια μεγαλώνουν καλά και είναι έτοιμα για συγκομιδή σύντομα. Θα φυτέψω πολλά σόγια edamame σύντομα – ναι!

Schreibe einen Kommentar