Εξωραϊσμός με πόδι καγκουρό Ανιγόζανθος

5
Εξωραϊσμός με πόδι καγκουρό Ανιγόζανθος

Οι ανιγόζανθοι είναι φουντωτά ριζωματώδη αειθαλή πολυετή φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των αιμοφόρων.

Bush Pearl

«Μαργαριτάρι θάμνων» του Ανιγόζανθου γνωστό και ως ροζ πόδι καγκουρό.
Με καταγωγή από τη Δυτική Αυστραλία, το «bush pearl» του Anigozanthos είναι λάτρεις των σκληρών ξηρών και ξηρών συνθηκών. Το πόδι του καγκουρό είναι γνωστό ότι παλεύει με υγρές συνθήκες, τείνουν να μαυρίζουν, να σαπίζουν και να πεθαίνουν κατά τους χειμερινούς μήνες. Παρά αυτά τα μειονεκτήματα, αυτά τα φυτά έχουν αποδείξει την ευελιξία τους στο αμμώδες έδαφος και στους παράκτιους κήπους.

ροζ ανθισμένο πόδι καγκουρό

Ροζ ανθισμένο πόδι καγκουρό.

Φυτεύοντας τον Ανιγόζανθο σας

Με σωστή φύτευση σε καλά στραγγιζόμενο, αμμώδες αργιλώδες έδαφος και τη χρήση οργανικών λιπασμάτων χαμηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο, τα πόδια καγκουρό θα ανθίσουν όλο το χρόνο σε ζεστά κλίματα.

Anigozanthos humilis Kangaroo Paw

Οι Ανιγόζανθοι προτιμούν αμμώδη καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Το Anigozanthos humilis γνωστό και ως catspaw είναι επίσης ενδημικό στη νότια Δυτική Αυστραλία.

Τα πόδια του καγκουρό έχουν συνεξελιχθεί με αυτόχθονα πουλιά, η δομή της ταξιανθίας προσελκύει αυτόχθονα πουλιά για να βοηθήσει στην επικονίαση και τη διανομή των σπόρων. Είναι ένα άλλο «must have» βιώσιμο φυτό της Αυστραλίας που πρέπει να ενσωματωθεί στον φιλικό προς το περιβάλλον Αυστραλιανό Κήπο. Εάν είστε το άτομο που απολαμβάνει τα χρώματα, τις υφές και τα μοναδικά, τότε το μαργαριτάρι καγκουρό είναι το φυτό για εσάς.

Εξωραϊσμός με Ανιγόζανθο

Η προσθήκη μερικών Anigozanthos στον κήπο σας θα αυξήσει δραματικά τη ζωντάνια των χρωμάτων και θα φωτίσει κάθε σχέδιο κήπου τοπίου, ειδικά επειδή έχουν τόσο καλή απόδοση σε παραθαλάσσιους κήπους. Αυτές οι ομορφιές είναι βέβαιο ότι θα βγουν ζωντανά από οποιοδήποτε άλλο φυτό στον κήπο σας και φαίνονται καταπληκτικά σε γλάστρες για το εξωτερικό κατάστρωμα ή τον χώρο ψυχαγωγίας σας. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του να έχετε πόδι καγκουρό στον κήπο σας είναι η διασκεδαστική παράσταση που θα κάνουν τα ιθαγενή πουλιά και οι μελιτοφάγοι καθώς τρέφονται με το φυτό, οπότε φροντίστε να τοποθετήσετε το φυτό σε περιοχή όπου μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η φύση κάνει αυτό το πράγμα. .

Αυστραλιανό κίτρινο λουλούδι καγκουρό (Anigozanthos pulcherrimus) μπροστά από ένα γρασίδι

Αυστραλιανό κίτρινο λουλούδι καγκουρό (Anigozanthos pulcherrimus) μπροστά από ένα γρασίδι (Xanthorrhoea).

Συχνές Ερωτήσεις για τον Ανιγόζανθο

Πώς φροντίζετε ένα φυτό ποδιού καγκουρό;

Είναι σημαντικό να μην υπερβαίνετε το νερό ή να μην γονιμοποιήσετε υπερβολικά το πόδι του καγκουρό σας. Αυτά τα φυτά έχουν εξελιχθεί σε φτωχά εδάφη με καλή αποστράγγιση.

Τι μπορώ να φυτέψω δίπλα στο πόδι του καγκουρό;

Ο Ανιγόζανθος πρέπει να φυτεύεται δίπλα σε άλλα φυτά που αγαπούν το αμμώδες έδαφος. Προτείνουμε φύτευση με ξανθόρροια

Η Ξανθόρροια έχει παρόμοιες ανάγκες με την Ανιγόζανθο και οι δύο προτιμούν αμμώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Τα άνθη Ανιγόζανθου θα κάνουν μεγάλη αντίθεση με τον μαύρο κορμό και τα πράσινα φύλλα της ξανθόρροιας.

Γιατί μαυρίζουν τα καγκουρό μου πόδια;

Τα πόδια του καγκουρό θα μαυρίσουν ή θα αποκτήσουν μαύρα στίγματα λόγω μιας μυκητιακής νόσου που είναι γνωστή ως ασθένεια μελανιού ή κηλίδα μελανιού. Η ασθένεια του μελανιού θεωρείται ότι προκαλείται από το μυκητιακό παθογόνο Alternaria alternata. Συνήθως τα φυτά επιβιώνουν από έναν μύκητα αργής ανάπτυξης, αλλά ζητήστε από το φυτώριο της περιοχής σας ένα μυκητοκτόνο εάν αρχίσει να το καταλαμβάνει. Η καλύτερη θεραπεία είναι να κόψετε τα προσβεβλημένα φύλλα και να εξασφαλίσετε ότι το φυτό έχει άφθονο ήλιο και καλή κυκλοφορία αέρα. Η ενθάρρυνση της έντονης ανάπτυξης των φυτών με την προσθήκη ιχνοστοιχείων όπως αραιωμένο υγρό φύκι μπορεί να βοηθήσει. Όταν επιλέγετε νέα φυτά, ρωτήστε το φυτώριο της περιοχής σας για τα καλύτερα φυτά για συνθήκες υγρασίας. Μια καλή ποικιλία για να αποφύγετε την ασθένεια του μελανιού είναι το Anigozanthos Flavidus.

Alternaria alternata ή ασθένεια μελανιού σε ένα πόδι καγκουρό.

Alternaria alternata ή ασθένεια μελανιού σε ένα πόδι καγκουρό.

Ανιγόζανθος Φλάβιδος.

Το πόδι καγκουρό A. flavidus είναι πιο ανθεκτικό στη νόσο του μελανιού.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από το Red’s Landscaping

Xanthorrhoea Το αυστραλιανό γρασίδι

Ιδέες κήπου Banksia Coccinea

Salvia Leucantha ή Mexican Bush Sage

© 2020 Reds Landscaping and Civil – Ποιοτικό Melbourne Landscaper

Κανάλι YouTube Red’s Landscaping

Red’s Landscaping Pinterest Boards

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ανιγόζανθο

Παράσιτα και Ασθένειες

Α.Χουμίλης

Νόσος μελανιού

Εγγενείς ασθένειες των φυτών

Schreibe einen Kommentar