Κάντε το πότισμα λιγότερο αγγαρεία

6

Η καλλιέργεια ενός κήπου είναι ένα χαλαρωτικό χόμπι. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να βγείτε έξω, να τραβήξετε το φως του ήλιου και να κάνετε ελαφριά άσκηση. Ωστόσο, το πότισμα του κήπου σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να είναι λιγότερο χαλαρωτικό και σαν αγγαρεία. Κανείς δεν θέλει να περάσει αιώνες στη ζέστη και την υγρασία δίνοντας στα φυτά του νερό.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο πότισμα των φυτών σας. Το Park Seed προσφέρει εργαλεία και προμήθειες κήπου που θα διασφαλίσουν ότι τα φυτά σας έχουν πάντα άφθονο νερό για να παραμείνουν ενυδατωμένα, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνετε τόσο πολύ χρόνο στο πότισμα τους.

Η ΠΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

δέντρο πάνα

Το νερό της βροχής είναι ένα από τα καλύτερα νερά που μπορείτε να δώσετε στα φυτά σας. Δεν θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να απορροφήσετε επιπλέον νερό της βροχής και να το δώσετε στα φυτά σας; Το Tree Diaper σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Η δέντρο πάνα κάθεται στην κορυφή του εδάφους, κάνοντας ένα δαχτυλίδι γύρω από το δέντρο ή το φυτό σας. Η πάνα απορροφά νερό και το συγκρατεί, απελευθερώνοντάς το αργά στο έδαφος. Η αργή απελευθέρωση νερού θα ποτίσει τα φυτά σας πολύ καιρό μετά τη βροχή, ενώ θα του δώσει το νερό της βροχής που λαχταρούν τα φυτά σας.

Για να χρησιμοποιήσετε την δέντρο πάνα την πρώτη φορά, απλώς μουλιάστε τη σε νερό για να γεμίσει. Μόλις φυτευτεί το δέντρο σας, τοποθετήστε την πάνα του δέντρου γύρω από το φυτεμένο δέντρο και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Κρατήστε την πάνα γεμάτη για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν σταθερή παροχή νερού. Η πάνα δέντρου είναι ιδανική για να διατηρεί το χώμα σταθερά υγρό, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε με το πότισμα με το χέρι.

Ένα άλλο πρόβλημα που λύνει η δέντρο πάνα είναι το θέμα του εδάφους ποτίσματος. Πολλά φυτά προτιμούν το επίγειο πότισμα αντί για το εναέριο πότισμα. Το πότισμα από πάνω μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις των φυτών, όπως το ωίδιο. Αποφύγετε αυτό χρησιμοποιώντας την δέντρο πάνα και ποτίστε τα φυτά σας στο έδαφος. Το κυκλικό σχήμα θα κρατήσει το νερό ακριβώς εκεί που το χρειάζεται το φυτό σας: ακριβώς γύρω από τη βάση.

Η πάνα δέντρου είναι μαύρου χρώματος, που την καθιστά ιδανική για κάλυψη με σάπια φύλλα. Για να κρύψετε την πάνα σας, απλώς ρίξτε το σάπια φύλλα σας πάνω από την πάνα και βάλτε το γύρω από το δέντρο. Το να το καλύψετε με σάπια φύλλα όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την εξάτμιση του νερού από την πάνα του δέντρου και θα διατηρήσει το νερό στην πάνα δροσερό.

Η δέντρο πάνα θα μειώσει τον αριθμό των φορών που πρέπει να ποτίσετε. Σταματήστε να πηγαίνετε εκεί έξω και να ποτίζετε με το χέρι όλο το φυτό σας στη άθλια ζέστη. Βάλτε μια πάνα στα φυτά σας! Εάν θέλετε πραγματικά να μειώσετε το πότισμα, πάρτε μερικές από τις μικρότερες πάνες δέντρων σε συσκευασία 2. Αυτά είναι τέλεια για μικρότερα φυτά και φυτά σπιτιού. Ποτίστε τα φυτά σας νωχελικά με δεντρικές πάνες!

ΔΙΣΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο ευρέως καλλιεργούμενα λαχανικά στον κόσμο. Είναι επίσης ένα από τα πιο έξυπνα φυτά που θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε. Οι ντομάτες είναι βαριές ταΐστρες, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούν πολλά θρεπτικά συστατικά και νερό. Είναι επίσης ευαίσθητα σε ζημιές από πολλά παράσιτα και ασθένειες.

Κάντε την καλλιέργεια ντομάτας ευκολότερη με το δίσκο αυτόματου ντομάτας. Αυτός ο κομψός δίσκος αυτοματοποιητή κόκκινης ντομάτας από την Park Seed είναι εξαιρετικά απλός στη χρήση και θα κάνει τεράστια διαφορά στον χρόνο που αφιερώνετε στη φροντίδα των φυτών ντομάτας σας!

δίσκος φυτών

Ο δίσκος έχει σχεδιαστεί για να σκάει ακριβώς γύρω από το φυτό ντομάτας σας. Το φυτό ντομάτας θα μεγαλώσει μέσα από το κέντρο του δίσκου. Ο τετράγωνος δίσκος έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να ποτίζετε σωστά τα φυτά της ντομάτας σας και να τα ταΐζετε πιο αποτελεσματικά.

Ο δίσκος Tomato Automator έχει τέσσερις τρύπες στις γωνίες που είναι ιδανικές για πλήρωση με λίπασμα. Γεμίστε τις τρύπες με λίπασμα και τροφοδοτήστε τα φυτά σας σταδιακά κάθε φορά που ποτίζετε. Όταν γεμίζετε το δίσκο με νερό, το νερό θα τραβήξει το λίπασμα προς τα κάτω μέσα από τις τρύπες, τροφοδοτώντας τα φυτά σας. Το λίπασμα μπορεί να κάψει τα φυτά εάν είναι στο στέλεχος ή στα φύλλα. Οι τρύπες βοηθούν στην παροχή των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος, ακριβώς γύρω από τις ρίζες του φυτού, όπου μπορούν να προσληφθούν από το φυτό.

Το να γεμίσετε το δίσκο με νερό θα σας βοηθήσει επίσης να ποτίσετε τις ντομάτες σας με τον τρόπο που θέλουν να ποτιστούν. Στις ντομάτες δεν αρέσει το πότισμα από πάνω. Όταν τα φύλλα της ντομάτας παραμένουν υγρά, τα καθιστά πιο ευαίσθητα σε μυκητιασικές ασθένειες όπως η μούχλα και το ωίδιο. Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά τομάτας είναι στο επίπεδο του εδάφους. Γεμίστε το δίσκο του αυτοματοποιητή ντομάτας και αφήστε το χώμα υγρό στο έδαφος αντί να μουλιάσει το φυτό. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντικαταστήσετε τους ψεκαστήρες και ένα εξάρτημα σωλήνα που είναι χρονοβόρο και επιβλαβές για τα φυτά σας.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΝΕΡΟΥ DRAM

Έχετε βάλει τους καταιονιστήρες ή τους σωλήνες εμποτισμού το πρωί ή το βράδυ για να ποτίζουν τον κήπο και μετά θυμηθήκατε ότι λειτουργούσαν ακόμη την επόμενη μέρα; Είναι κάτι που μάλλον έχει συμβεί σε όλους μας.

.

Οι ψεκαστήρες και οι εύκαμπτοι σωλήνες εμποτισμού τείνουν να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ποτίζετε τον κήπο όταν η λίστα υποχρεώσεων μας ξεχειλίζει. Μπορούμε απλά να τα ρυθμίσουμε, να τα ενεργοποιήσουμε και να τα αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά. Μπορούν να κάνουν μια αγγαρεία 30 λεπτών και να τη μετατρέψουν σε αγγαρεία 2 λεπτών.

χρονόμετρο νερού

Το μειονέκτημα αυτών των μεθόδων ποτίσματος είναι ότι είναι τόσο εύκολο στην εγκατάσταση, που είναι επίσης εύκολο να ξεχαστούν. Ένας εύκαμπτος σωλήνας νερού που λειτουργεί όλη τη νύχτα (ή όλη μέρα) μπορεί να σας φάει το λογαριασμό του νερού. Ο χρονοδιακόπτης νερού Dramm θα σβήσει αυτόματα μετά τη λήξη του χρονοδιακόπτη.

Τέρμα οι εύκαμπτοι σωλήνες ή οι εκτοξευτήρες ατελείωτης λειτουργίας! Απλώς ρυθμίστε το Dramm Water Timer και αφήστε το να λειτουργήσει. Θα λειτουργήσει τον εύκαμπτο σωλήνα σας για έως και δύο ώρες και στη συνέχεια θα σβήσει αυτόματα. Δεν απαιτεί μπαταρίες και είναι μια απλή λύση για να σας αποτρέψει από το υπερβολικό πότισμα ή την εξάντληση του λογαριασμού νερού.

Ο χρονοδιακόπτης νερού Dramm θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Τώρα, το μόνο που θα πρέπει να ανησυχείτε είναι να ανοίξετε το νερό σας. Αφήστε το χρονόμετρο νερού Dramm να κάνει τα υπόλοιπα!

ΑΦΥΓΙΑ ΣΩΛΗΝΩΝ

Τα ακροφύσια ψεκασμού είναι απαραίτητα για το πότισμα του κήπου σας. Ένα καλό ακροφύσιο ψεκασμού θα διαρκέσει για χρόνια και θα κάνει το πότισμα σας παιχνιδάκι. Ένα κακό ακροφύσιο ψεκασμού… Λοιπόν, αυτό είναι για τα πουλιά. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε τα φθηνά ακροφύσια καταστήματος δολαρίων. Αυτά τα φθηνά πλαστικά ακροφύσια θα στεγνώσουν γρήγορα τη σήψη στον ήλιο, προκαλώντας διαρροές και κάθε είδους απογοήτευση. Αντίθετα, αγοράστε ένα ποιοτικό ακροφύσιο που θα σας κρατήσει για τις επόμενες εποχές.

Το ακροφύσιο Dramm One Touch Fan είναι εξαιρετικά εύκολο και άνετο στη χρήση. Κρατώντας ένα ακροφύσιο νερού για 30 λεπτά μπορεί να κουράσει το χέρι σας. Με ένα απλό γύρισμα ενός διακόπτη, αυτό το ακροφύσιο παραμένει ανοιχτό για εσάς. Δεν θα χρειαστεί να παλέψετε με την προσπάθεια να κολλήσετε ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι πίσω από τη λαβή για να το κρατήσετε. Απλώς γυρίστε τον διακόπτη του ακροφυσίου και ποτίστε εύκολα.

ακροφύσιο ψεκασμού

Δείτε περισσότερα προμήθειες κηπουρικής που εξοικονομούν χρόνο από το Park Seed εδώ:

https://parkseed.com/supplies/c/gardening-supplies-outdoor-decor/pgsize/all/

Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από τον Shelby DeVore, τον ιδρυτή της Farminence. Η Shelby είναι ένας παθιασμένος κηπουρός με 20+ χρόνια εμπειρίας στην κηπουρική και την καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή ζει στο Δυτικό Τενεσί σε ένα οικόπεδο 14 στρεμμάτων με τον σύζυγό της, τα τρία της παιδιά και πάρα πολλά ζώα για να απαριθμήσω.

Leave a Reply

error: Content is protected !!