Κατανοήστε τις πιστώσεις φόρου προτού αγοράσετε ένα νέο EV

1
Κατανοήστε τις πιστώσεις φόρου προτού αγοράσετε ένα νέο EV

Οι πωλήσεις οχημάτων με μπαταρίες έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ευρώπη, ενώ οι πωλήσεις συμβατικών οχημάτων έχουν παραμείνει στάσιμες. Το 2021, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσώπευαν σχεδόν 9% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, υπερτριπλασιάζοντας το μερίδιο αγοράς τους σε διάστημα δύο ετών. Για να βοηθηθεί αυτή η αγορά, υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις φόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πιστοποιημένα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Επίσης, ορισμένες πολιτείες και εταιρείες κοινής ωφέλειας προσφέρουν πρόσθετα κίνητρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές EV μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για έως και 7.500 $ σε ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου συν πιθανά κρατικά κίνητρα. Ωστόσο, οι εκπτώσεις φόρου είναι λίγο περίπλοκες και ποικίλλουν λίγο με την πάροδο του χρόνου. Λοιπόν, ας απομυθοποιήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των εκπτώσεων φόρου για ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν αγοράζετε ένα νέο EV.

Σημείωση του συντάκτη: Τα ακόλουθα δεν είναι φορολογικές συμβουλές. συμβουλευτείτε έναν φοροτεχνικό για να μάθετε εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση φόρου για ηλεκτρικά οχήματα.

Τι είναι η πίστωση φόρου;

Η πίστωση φόρου είναι μια μείωση δολαρίου προς δολάριο στους φόρους που οφείλονται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Για παράδειγμα, μια πίστωση φόρου 6.000 $ μειώνει τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος που οφείλονται στο IRS κατά 6.000 $. Ωστόσο, μια πίστωση φόρου δεν έχει αξία για τον φορολογούμενο εάν δεν έχει φορολογική υποχρέωση. Με άλλα λόγια, πρέπει να χρωστάς φόρους για να το εκμεταλλευτείς.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπερδεύουν τις εκπτώσεις φόρου και τις διαγραφές φόρων, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η έκπτωση ή η διαγραφή φόρου μειώνει το συνολικό φορολογητέο εισόδημα (όχι τη συνολική φορολογική υποχρέωση) κατά το δεδομένο ποσό. Σε αντίθεση με την πίστωση φόρου, η αξία μιας διαγραφής φόρου ποικίλλει ανάλογα με τον φορολογικό σας συντελεστή. Επομένως, μια πίστωση φόρου 6.000 $ είναι πιο πολύτιμη από μια διαγραφή φόρου 6.000 $.

Πιθανότατα δεν θα δείτε αμέσως τα πλεονεκτήματα του φορολογικού κινήτρου για ηλεκτρικά οχήματα. Εάν αγοράσετε ένα EV το 2022, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πίστωση φόρου όταν υποβάλετε αίτηση για τους φόρους σας τον επόμενο Απρίλιο, χρησιμοποιώντας Έντυπο IRS 8936.

Ποιοι τύποι οχημάτων πληρούν τις προϋποθέσεις για πίστωση φόρου EV;

Δύο κύριοι τύποι επιβατικών οχημάτων και ελαφρών φορτηγών πληρούν τα κριτήρια της IRS για την πίστωση φόρου EV. Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Τα υβριδικά plug-in μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για μια συγκεκριμένη απόσταση και στη συνέχεια να βασίζονται σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που τροφοδοτείται από ορυκτά καύσιμα. Τα πιστοποιημένα BEV και τα plug-in υβρίδια είναι επιλέξιμα για την ομοσπονδιακή πίστωση φόρου. Τα μη plug-in υβρίδια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ποια EV και plug-in υβριδικά μοντέλα πληρούν τις προϋποθέσεις;

Νέα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEV) που αγοράστηκαν εντός ή μετά το 2010 ενδέχεται δικαιούστε πίστωση φόρου EV έως 7.500 $. Αυτό περιλαμβάνει νέα compact με μπαταρίες, πολυτελή αυτοκίνητα, σπορ EV, SUV, CUV και pick-up φορτηγά. Ωστόσο, τα μεταχειρισμένα και μισθωμένα EV και τα plug-in υβριδικά δεν είναι επιλέξιμα για πίστωση φόρου.

Επιπλέον, η αξία του κινήτρου φόρου εισοδήματος ποικίλλει ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας του οχήματος και δεν πληρούν όλοι οι ιδιοκτήτες EV και τα μοντέλα οχημάτων τα πλήρη 7.500 $. Αναφέρομαι στο Ιστότοπος FuelEconomy.gov για ενημερωμένες πληροφορίες επί Ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου EV. Αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε το συνολικό κόστος ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος ή ενός plug-in υβριδικού αυτοκινήτου μετά την ομοσπονδιακή πίστωση φόρου και τυχόν άλλα κίνητρα που αναφέρονται παρακάτω.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, ορισμένα EV και plug-ins πληρούν τις προϋποθέσεις για την πλήρη πίστωση φόρου EV 7.500 $, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων μοντέλων του 2022:

Άλλα μοντέλα πληρούν τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο ποσό, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων μοντέλων του 2022:

  • Kia Sorento Plug-in Hybrid
  • Range Rover Sport PHEV
  • Ford Escape Plug-in Hybrid
  • Subaru Crosstrek Hybrid
  • Toyota Prius Prime Plug-in Hybrid
  • Volvo S90 και Mitsubishi Outlander Plug-in

Ποια EV και plug-in υβριδικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις;

Δυστυχώς, η πίστωση αρχίζει να καταργείται σταδιακά για τα οχήματα ενός κατασκευαστή όταν τουλάχιστον 200.000 πιστοποιημένες μονάδες έχουν πουληθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Tesla και η General Motors έφτασαν αυτόν τον αριθμό πριν από μερικά χρόνια, επομένως τα νέα τους αυτοκίνητα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου EV. Να θυμάστε ότι οι πιστωτικές αξίες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποιήστε λοιπόν ενημερωμένους αριθμούς κατά τον υπολογισμό του καθαρού κόστους του EV σας.

Τα ακόλουθα μοντέλα του 2022 δεν έχουν αριθ διαθέσιμη ομοσπονδιακή πίστωση φόρου EV:

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταργεί σταδιακά τις εκπτώσεις φόρου για EV καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιούργησε την έκπτωση φόρου για να συμβάλει στην αντιστάθμιση του κόστους της νέας τεχνολογίας καθώς αναπτύσσεται και φτάνει σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας. Θεωρητικά, το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας την έκπτωση φόρου περιττή.

Πληροίω τις προϋποθέσεις για την πίστωση φόρου EV;

Η πίστωση φόρου EV είναι μια ομοσπονδιακή πίστωση για φόρους εισοδήματος που οφείλονται στο IRS. πρέπει να οφείλετε αρκετούς φόρους για να επωφεληθείτε από αυτήν την ευκαιρία. Εάν δεν οφείλετε φόρους εισοδήματος στο IRS, τότε δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό.

Ας υποθέσουμε ότι αγοράζετε ένα EV που πληροί τις προϋποθέσεις για πίστωση φόρου 6.000 $ και οφείλετε 3.000 $ σε φόρους εισοδήματος. Θα μπορούσατε να λάβετε πίστωση 3.000 $ για τους φόρους εισοδήματός σας. Ωστόσο, η πίστωση φόρου δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις μόνο ο αρχικός εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του οχήματος.

Υπάρχουν κρατικά κίνητρα για EV;

Εκτός από την ομοσπονδιακή πίστωση φόρου για ηλεκτρικά οχήματα, ορισμένες πολιτείες και εταιρείες κοινής ωφέλειας προσφέρουν κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα. Για να προσδιορίσετε εάν υπάρχουν προγράμματα στην περιοχή σας, ανατρέξτε στο Σελίδα κινήτρων για EV και ηλιακή ενέργεια της Tesla. Τα προνόμια για τα ηλεκτρικά οχήματα ποικίλλουν ευρέως και μπορεί να περιλαμβάνουν κρατικούς φόρους ή κίνητρα χωρίς μετρητά, όπως δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης ή πρόσβαση σε λωρίδες πισίνας αυτοκινήτων. Υπάρχουν επίσης ορισμένες εκπτώσεις βοηθητικών προγραμμάτων για την εγκατάσταση οικιακών φορτιστών επιπέδου ΙΙ.

Σημείωση του συντάκτη: Μια παλαιότερη εκδοχή αυτής της ιστορίας πρότεινε ότι η πίστωση φόρου EV μπορεί να μεταφερθεί για πέντε χρόνια. Αυτό είναι λάθος.

Χαρακτηριστική εικόνα ευγενική προσφορά του ANTONI SHKRABA

Schreibe einen Kommentar