Μεσογειακές Ιδέες Σχεδιασμού Κήπων – Εξωραϊσμός Κόκκινων

5
Μεσογειακές Ιδέες Σχεδιασμού Κήπων – Εξωραϊσμός Κόκκινων

ο μεσογειακός Ο σχεδιασμός του κήπου δεν είναι απλώς όμορφος, είναι συχνά μια πολύ πρακτική λύση κήπου χαμηλής συντήρησης για τον εξωραϊσμό κήπων της Μελβούρνης. Ιστορικά οι χειμώνες της Μελβούρνης είναι δροσεροί αλλά σύντομοι σε διάρκεια. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και έχουμε βιώσει περισσότερο τον πιο ζεστό και ξηρό καιρό τα τελευταία χρόνια. Καθαρός ουρανός και μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι παρατηρούνται συχνά στη Μελβούρνη, ειδικά στα παραθαλάσσια προάστια του Μπράιτον και του Έλγουντ. Τα πρόσφατα ζεστά ξηρά καλοκαίρια είναι χαρακτηριστικά του μεσογειακού κλίματος και συναντώνται συχνότερα σε πόλεις όπως η Αδελαΐδα και το Περθ. Αυτό σημαίνει για τον εξωραϊσμό των κήπων της Μελβούρνης είναι ότι μπορούμε να μάθουμε τα μαθήματα από τους κήπους που αναπτύχθηκαν για ζεστά ξηρά καλοκαίρια κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.

Τι είναι ένας Μεσογειακός Κήπος;

Από την καθαρά σχεδιαστική προοπτική του κήπου, μεγάλο μέρος της ουσίας του μεσογειακού κήπου έγκειται στην επιλογή υλικών, υφών και χρωμάτων. Τα χαρακτηριστικά του κήπου, όπως πλακόστρωτα πλακόστρωτα, πλακάκια, πέτρες, τούβλα και ειδικά τερακότα θα ενισχύσουν τη μεσογειακή αίσθηση. Οι όμορφα κομμένοι φράκτες, το χαλίκι και τα απαλά χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με τα πλακάκια με έντονα χρώματα είναι συχνά χαρακτηριστικά στον μεσογειακό κήπο. Για τον εξωραϊσμό των κήπων της Μελβούρνης, σκεφτείτε να το αναμίξετε με λιγότερο επίσημα, ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά και φυτά που αναδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα.

Μεσογειακός κήπος - Γλάστρα από τερακότα και λεβάντα

Μεσογειακός κήπος – Γλάστρα από τερακότα και λεβάντα. Υπέροχα χρώματα για να τα έχετε μαζί.

Ιδέες για Μεσογειακό Κήπο

Ο σχεδιασμός του μεσογειακού κήπου συχνά περιλαμβάνει γλάστρες από τερακότα και λεβάντα. Το δροσερό μοβ της λεβάντας και οι ζεστοί γήινοι τόνοι των γλάστρες από τερακότα πλησιάζουν τα δωρεάν χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι φαίνονται καλά μαζί στο σχεδιασμό του κήπου. Το πράσινο φύλλωμα της λεβάντας λειτουργεί ως έμφαση στο χρωματικό σχέδιο.
Τα ζεστά ξηρά καλοκαίρια της Μεσογείου δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για φαγητό σε εξωτερικούς χώρους. Σε αυτούς τους κήπους θα βρείτε συχνά πέργκολες καλυμμένες με αρωματικά αναρριχώμενα φυτά ή αμπέλια.

Ποια φυτά υπάρχουν σε έναν μεσογειακό κήπο;

Μερικά φυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αναπτυχθούν πάνω από την πέργκολα σας είναι η γουιστέρια, τα αμπέλια, τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης, το γιασεμί και το κινέζικο αμπέλι τρομπέτας (Campsis grandiflora).

Για τον εξωραϊσμό της Μελβούρνης, τα μεσογειακά φυτά είναι γενικά μια καλή επιλογή, αν και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το βαρύ αργιλώδες έδαφος. Ορισμένες ποικιλίες λεβάντας απαιτούν ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Μεσογειακός σχεδιασμός κήπου με αμπέλια σε πέργκολα.  Η Pergola είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο της Μελβούρνης.  Τα κλασικά δοχεία από τερακότα μοιάζουν με ελληνικό αμφορέα.

Μεσογειακός σχεδιασμός κήπου με αμπέλια σε πέργκολα. Η Pergola είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο της Μελβούρνης. Τα κλασικά δοχεία από τερακότα μοιάζουν με ελληνικό αμφορέα.

Τα φυτά κήπου για αυτό το στυλ κήπου περιλαμβάνουν το Salvia Leucantha ή το Mexican Bush Sage και τη λεβάντα (Lavendula). Τα δέντρα περιλαμβάνουν φράκτες και ιταλικά πεύκα με μολύβι. (Cupressus sempervirens) ή ιταλικό κυπαρίσσι.

Το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους κάτω από μια σκιερή πέργκολα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του μεσογειακού σχεδιασμού κήπου.  Αυτό είναι επίσης ιδανικό για κήπους της Μελβούρνης.

Mediterranean Garden Design Australia

Μέσα στην ευρεία ιδέα σχεδιασμού κήπων των μεσογειακών κήπων υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεμονωμένα στυλ κήπου διαθέσιμα στον κηπουρό της Μελβούρνης για να διαλέξει. Αυτά κυμαίνονται από το πολύ προσεγμένο επίσημο στυλ έως τους λιγότερο επίσημους, πιο ανθεκτικούς στην ξηρασία κήπους με χαμηλή συντήρηση. Αυτή η ποικιλία αντανακλά τις πολλές επιρροές της μεσογειακής κουλτούρας του κήπου, από τους Οθωμανούς, τους Μαυριτανούς, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Κάθε ένας από αυτούς τους πολιτισμούς βρήκε διαφορετικές λύσεις για τον μεσογειακό κήπο με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Αυτές οι σχεδιαστικές ιδέες στη συνέχεια επιστράφηκαν στη Βρετανία από σχεδιαστές τοπίου και αρχιτέκτονες στο Grand Tour. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές τοπίου βάζουν τώρα τη δική τους ερμηνεία σε αυτές τις σχεδιαστικές λύσεις για να παράγουν μια ποικιλία από πολύ διαφορετικά σχεδιαστικά αποτελέσματα.

Αγροτικό σπίτι διακοσμημένο με λουλούδια σε γλάστρες, Gourdon Γαλλία

Αγροτικό σπίτι διακοσμημένο με λουλούδια σε γλάστρες, Gourdon Γαλλία

Κήπος μεσογειακού στιλ - Chelsea Flower Show 2018

Ένα μεσογειακό στυλ όπως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης και ανθεκτικότητας στην ξηρασία, ιδανικός για εξωραϊσμό Melbourne Gardens – Chelsea Flower Show 2018

Ένας επίσημος μεσογειακός κήπος με όμορφα διαμορφωμένους φράκτες από κουτιά και ιταλικά πεύκα με μολύβι. (Cupressus sempervirens) ή ιταλικό κυπαρίσσι. Κήπος Giusti στη Βερόνα, Ιταλία

Σιντριβάνια και κήποι κοντά στο παλάτι Almudaina στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι Ισπανία

Κήποι και σιντριβάνια κοντά στο παλάτι Almudaina στην Πάλμα, Μαγιόρκα, Ισπανία. Τα υδάτινα χαρακτηριστικά όπως αυτό είναι συχνά ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στους ισπανικούς κήπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για βοήθεια σχετικά με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ή τις ιδέες σας για τον εξωραϊσμό, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους Landscape Gardeners μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε με τη σχεδίαση μικρών κήπων μέχρι το σχεδιασμό εμπορικού τοπίου.

Οι ειδικότητες μας περιλαμβάνουν ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά διαλογής, φυτοϋγειονομική και κηπουρική, φωτισμό κήπου και ιδέες εξωραϊσμού εξωτερικών πισινών.

Για περισσότερες ιδέες σχεδίασης τοπίου Μελβούρνης, κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

5 κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού τοπίου στη Μελβούρνη

Σχεδιασμός Τοπίου Μελβούρνη

Southport Italian Garden Construction

Σχεδιασμός Παράκτιου Κήπου

Σχεδιασμός μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

Ιαπωνικό τοπίο – Κήποι Kew

Μονοπάτια εκτεθειμένου αδρανούς σκυροδέματος

© Copyright 2020 Red’s Landscape Gardening – Melbourne Landscaper

Κανάλι YouTube Red’s Landscaping

Red’s Landscaping Pinterest Boards

Πώς να Καλλιεργήσετε Κάπαρη

Περισσότερες πληροφορίες για τους Μεσογειακούς Κήπους

Για περισσότερα σχετικά με το Mediterranean Garden Design κάντε κλικ στο Εννέα ιδέες για το πώς να αποκτήσετε αυτό το στυλ κήπου

Κηπουρική Αυστραλία Μεσογειακά φυτά

Ενημερωτικό Φύλλο

Περιοδικό Australian Country

Σπίτια για αγάπη

Schreibe einen Kommentar