Οι καλύτεροι φίλοι των αγγουριών σας – Επίσημο ιστολόγιο του Park Seed

3
Οι καλύτεροι φίλοι των αγγουριών σας – Επίσημο ιστολόγιο του Park Seed

52536-pk-p1

Διαλέξτε τα πρώτα νεαρά αγγούρια, για να ενθαρρύνετε την ταχύτερη καρπόδεση από το φυτό.

Θα το πίστευες αυτό αγγούρια είναι δεύτερη μετά τις ντομάτες ως η πιο δημοφιλής καλλιέργεια λαχανικών για οικιακούς κήπους; (Θα μαντέψαμε τις πιπεριές.) Ωστόσο, με όλη την προσοχή που δίνεται στις ντομάτες, τα cukes έρχονται πραγματικά σε δεύτερη μοίρα. Ας τους δώσουμε λοιπόν για λίγο την προσοχή μας και ας μάθουμε ποια φυτά συντροφιάς τα βοηθούν περισσότερο στον κήπο.

5542

Μπορείτε ακόμη και να αφήσετε τα αμπέλια αγγουριού σας να σκαρφαλώσουν στα στιβαρά κοτσάνια καλαμποκιού!

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τις Three Sisters, μια παράδοση των ιθαγενών της Αμερικής στη φύτευση καλαμπόκι, φασόλιακαι σκουός μαζί. (Ηλίανθοι Θέλει να κάνει μια βόλτα ως η Τέταρτη Αδελφή!) Η ιδέα είναι ότι καθένα από αυτά τα φυτά βοηθά τα άλλα κατά κάποιο τρόπο: τα κλήματα φασολιών σκαρφαλώνουν στους δυνατούς μίσχους καλαμποκιού (ή/και ηλίανθου). το σκουός καλύπτει το έδαφος για να καταστείλει τα ζιζάνια. και τα φασόλια διατηρούν το χώμα γόνιμο στερεώνοντας άζωτο. Είναι η τέλεια συμβίωση.

52643-pk-p1

Το ραπανάκι συνεργάζεται με το αγγούρι και το καλαμπόκι για την καταπολέμηση των παρασίτων και οι θαμνώδεις κορυφές του καλύπτουν όμορφα το έδαφος γύρω από τα κλήματα αγγουριού.

Λοιπόν, τα αγγούρια έχουν παρόμοια διάταξη. Ας το ονομάσουμε τρία αδέρφια: αγγούρια, ραπανάκιακαι καλαμπόκι. Δεν είναι τόσο πολύ το ότι κάθε φυτό εκτελεί ένα συγκεκριμένο καθήκον προς ένα από τα άλλα – απλώς και τα τρία αυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν φυτεύονται μαζί. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι ότι, δουλεύοντας μαζί, αυτά τα τρία μπορούν να απωθήσουν τα σκαθάρια και τα μυρμήγκια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ελαχιστοποιώντας έτσι δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους στον κήπο.

52482-PK-P1

Ο άνηθος είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε λαχανόκηπου, προσελκύοντας κατά δεκάδες ωφέλιμους επικονιαστές και έντομα.

Ενώ το καλαμπόκι και τα ραπανάκια βοηθούν τα αγγούρια να αποκρούσουν τα παράσιτα, άνηθο προσελκύει τα ευεργετικά έντομα που θα καταβροχθίσουν τους ταραχοποιούς κατά εκατό. Οι πασχαλίτσες, οι μέλισσες, οι μύγες, οι αράχνες, οι σφήκες — όλα αυτά τα «καλά παιδιά» αγαπούν απόλυτα τον άνηθο και ενώ βρίσκονται στη γειτονιά, θα καταβροχθίσουν πολλά παράσιτα. Μάλιστα, ας φτιάξουμε τον άνηθο τον Τέταρτο Αδελφό σε αυτή τη νέα συντροφική φύτευση!

Θα θέλετε λουλούδια στο μπάλωμα αγγουριού σας, για ομορφιά καθώς και για έλξη επικονιαστών, και δύο από τους καλύτερους φίλους του αγγουριού είναι ναστούρτια και κατιφέδες.

51477-PK-P1

Το Nasturtium Phoenix έχει μια ευέλικτη φυτική συνήθεια: θα σκαρφαλώσει στο πάτωμα του κήπου αν μείνει μόνο του ή θα σκαρφαλώσει σε ένα στήριγμα αν εκπαιδευτεί προς τα πάνω.

Τα ναστούρτια είναι φίλοι πολλών λαχανικών, απωθώντας μια σειρά από ενοχλητικά ζωύφια και παράσιτα. ανήκουν σε κάθε μέρος του κήπου σας, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κοντά στα cukes σας. Μερικοί λένε ότι τα λουκάνικα βελτιώνουν ακόμη και τη γεύση των αγγουριών. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε, αλλά τα πανέμορφα, βρώσιμα λουλούδια του μελιού θα διακοσμήσουν όλες τις αγγουροσαλάτες σας και θα γαρνίρουν τα πιάτα σας για μήνες!

01388-pk-p1

Ο κατιφές είναι ένας τέτοιος μαχητής παρασίτων στο έμπλαστρο λαχανικών! Μας αρέσει αυτό το όμορφο Tiger Eyes για τις άφθονες ανθοφορίες του όσο και για τη χρησιμότητά του.

Οι κατιφέδες είναι ένα άλλο λαχανόκηπο που πρέπει να έχετε. Γνωρίζετε ότι οι ρίζες τους σκοτώνουν περισσότερους νηματώδεις (παράσιτα που μεταδίδονται στο έδαφος και καταστρέφουν τα φυτά τομάτας, μεταξύ άλλων) από τα εμπορικά απωθητικά παρασίτων. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι κάνουν καλή δουλειά με την απώθηση των σκαθαριών αγγουριού, επίσης. Και κανένα φυτό δεν είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί: απλώς ρίξτε τους σπόρους στο ζεστό χώμα της άνοιξης και θα έχετε λαμπερά κίτρινα και πορτοκαλί άνθη σε χρόνο μηδέν!

Αν έχετε χώρο, συμπεριλάβετε μερικά όσπρια στη φύτευση του αγγουριού συντροφιάς σας. Φασόλια και αρακάς είναι καλοί φίλοι, καθορίζουν το άζωτο στο έδαφος. Είναι επίσης φυτεύσεις διαδοχής: τα μπιζέλια είναι ανοιξιάτικες καλλιέργειες, που σπέρνονται πολύ νωρίς. Θα είναι έτοιμοι και σχεδόν έτοιμοι για συγκομιδή όταν οι σπόροι των φασολιών είναι έτοιμοι να σπείρουν στο ζεστό χώμα της άνοιξης, οπότε αφήστε τα φασόλια να πάρουν τη θέση τους στο φράχτη του μπιζελιού και μετά σπείρετε τα αγγούρια σας κοντά τους.

Τέλος, συμπεριλάβετε μερικά μαρούλι και άλλες χόρτα στη γειτονιά των αγγουριών. Εάν μεγαλώνετε τα cukes σας σε φράχτη ή πέργκολα, βάλτε τα τρυφερά χόρτα στη σκιά τους. Και οι δύο καλλιέργειες θα εκτιμήσουν τη συντροφικότητα και δεν θα ανταγωνίζονται για θρεπτικά συστατικά.

Την επόμενη φορά: Οι χειρότεροι εχθροί των αγγουριών σας!

Schreibe einen Kommentar