Περισυλλογή κάδου κομποστοποίησης πίσω αυλής – Earth911

2
Περισυλλογή κάδου κομποστοποίησης πίσω αυλής – Earth911

Περισσότερες κοινότητες προσφέρουν πλέον υπηρεσίες παραλαβής κομποστοποίησης μαζί με συλλογή απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσία κομποστοποίησης και οι μανιώδεις κηπουροί έχουν καλύτερες χρήσεις για τα τρόφιμα και τα απορρίμματα της αυλής τους. Για αυτούς τους ανθρώπους, μια ποικιλία από κάδους κομποστοποίησης είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να κομποστοποιήσετε τις δικές τους αυλές.

Εάν είστε νέοι στην κομποστοποίηση, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι μπορείτε να κομποστοποιήσετε. Τα συστήματα κομποστοποίησης πίσω αυλών δεν μπορούν να διαχειριστούν ορισμένα από τα υλικά που μπορούν οι εμπορικές υπηρεσίες κομποστοποίησης, επειδή δεν θερμαίνονται αρκετά. Τα υπολείμματα κρέατος, τα κόκαλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να μπαίνουν στον κάδο σας. Ωστόσο, μπορείτε να κομποστοποιήσετε σχεδόν όλα τα υπολείμματα φρούτων και λαχανικών, κατακάθια καφέ και φακελάκια τσαγιού μαζί με απορρίμματα κήπου και χαρτί, συμπεριλαμβανομένων των ρολών χαρτιού υγείας, σε έναν κάδο κομποστοποίησης στην πίσω αυλή. Αφού όλα αυτά τα ανεπιθύμητα υλικά σαπίσουν μαζί, γίνεται κομπόστ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας ή να το προσφέρετε στους πράσινους φίλους και τους γείτονές σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα κομποστοποιητών που μπορείτε να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε μόνοι σας. Όλα προορίζονται να περιέχουν το λίπασμα και να μειώνουν τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς επισκέπτες (σκεφτείτε τα ρακούν και τις αρκούδες). Μερικοί κάδοι βοηθούν τους χρήστες να αναμειγνύουν το κομπόστ ώστε να σαπίζει καλύτερα, άλλοι προστατεύουν από το κρύο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Και οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, εάν γίνει σωστή διαχείριση, δεν θα πρέπει να παράγει δυσάρεστες οσμές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις επιλογές σας για κάδους κομποστοποίησης στην πίσω αυλή.

Σύστημα κομποστοποίησης στην πίσω αυλή με τρεις κάδους
Νιώθεις βολικός; Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σύστημα κομποστοποίησης τριών κάδων. Εικόνα: Gail Langelotto

Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε ένα αντικείμενο μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στη χρηματοδότηση του Καταλόγου Ανακύκλωσης.

Περιστρεφόμενοι Κάδοι

Περιστρεφόμενοι κάδοι κομποστοποίησης συνεχίστε να αποσυντίθεται τα τρόφιμα και τα απορρίμματα της αυλής που περιέχονται ενώ βοηθούν τους χρήστες να αναμειγνύουν το κομπόστ τους. Γιατί είναι σημαντική η ανάμειξη; Η περιοδική περιστροφή του υλικού στο σωρό κομποστοποίησης παρέχει το απαραίτητο οξυγόνο για τη διάσπαση του υλικού. Μερικοί περιστρεφόμενοι κάδοι περιέχουν διπλούς θαλάμους. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετείτε νέα υλικά σε ένα διαμέρισμα ενώ τα υλικά στο άλλο διαμέρισμα φινιρίζονται σε κομπόστ.

Μονοθάλαμος κομποστοποιητής
Μονοθάλαμος κομποστοποιητής. Φωτογραφία: Αμαζόνα

Το υλικό κομποστοποίησης στους περιστρεφόμενους κάδους δεν θα έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Έτσι, οι οικογένειες κομποστοποίησης στην πίσω αυλή μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουν σκουλήκια και ένα κομπόστ».μίζα” για να δώσετε ώθηση στη νέα σας στοίβα κομποστοποίησης στην αρχή και να επιταχύνετε τη διαδικασία αποσύνθεσης.

Απλοί ανοιχτοί κάδοι

Υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί κάδοι κομποστοποίησης που αγγίζουν το έδαφος, προσκαλώντας έντομα, σκουλήκια και άλλα άγρια ​​ζώα. Αυτός ο κάδος κομποστοποίησης απλώς περικλείει το κομπόστ και μπορεί να κατασκευαστεί ξύλο ή πλαστική ύλη. Ενώ επιτρέπουν τη ροή του αέρα, το κομπόστ σε αυτούς τους κάδους θα πρέπει να αναμιγνύεται ή να αερίζεται περιστασιακά με ένα αεριστής ή άλλο εργαλείο, όπως κοντάρι ή πιρούνι.

Ανοιχτός κάδος κομποστοποίησης πίσω αυλής από κέδρο
Ανοιχτός κάδος κομποστοποίησης κέδρου. Φωτογραφία: Αμαζόνα

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να κάνουν DIY κάδους κομποστοποίησης με παλέτες, κιβώτια γάλακτος ή μπλοκ εξωραϊσμού. Η κομποστοποίηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη και οι ανοιχτοί κάδοι είναι ο απλούστερος τρόπος.

Απλοί κάδοι με καπάκι

Αυτός ο τύπος κάδου έχει καπάκι από πάνω που μπορείτε να ανοίξετε ή να αφαιρέσετε για να προσθέσετε νέο υλικό στο σωρό σας και στη συνέχεια να το κλείσετε με ασφάλεια για να κρατήσετε τα περίεργα πλάσματα έξω από το κομπόστ σας. Ο κάδος είναι ανοιχτός στη γη κάτω από αυτόν, επιτρέποντας στα σκουλήκια και τα έντομα να βοηθήσουν στη διαδικασία κομποστοποίησης. Οι περισσότεροι κάδοι αυτού του στυλ είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό και έχουν μια μικρή πόρτα στο κάτω μέρος του κάδου για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο έτοιμο κομπόστ σας.

Πλαστικοί κάδοι κομποστοποίησης με καπάκι
Οι απλοί πλαστικοί κάδοι κομποστοποίησης έχουν καπάκι και κάτω αφαιρούμενο πάνελ για εύκολη πρόσβαση στο έτοιμο κομπόστ. Φωτογραφία: Tejvan Pettinger

Φιλικοί στο κρύο κάδοι κομποστοποίησης

Εάν ζείτε σε πολύ κρύο κλίμα, οι πιθανότητες είναι ότι ένας ανοιχτός κάδος κομποστοποίησης ή ένας περιστρεφόμενος κομποστοποιητής θα παγώσει τον χειμώνα. Αυτό δεν θα βλάψει το κομπόστ σας μακροπρόθεσμα, αλλά δεν θα μπορείτε να προσθέσετε νέα υπολείμματα τροφίμων στο κατεψυγμένο σύστημα κομποστοποίησης σας. Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα για εσάς, σκεφτείτε ένα μονωμένος κάδος κομποστοποίησης. Μια άλλη επιλογή είναι η Πράσινος Κώνοςτο οποίο έχει ένα χαμηλότερο διαμέρισμα που θάβετε στο έδαφος.

Μονωμένος κάδος κομποστοποίησης για κομποστοποίηση όλο το χρόνο
Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα, ένας μονωμένος κάδος σάς επιτρέπει να συνεχίσετε να κάνετε κομποστοποίηση το χειμώνα. Φωτογραφία: Αμαζόνα

Επιλογές για μικρούς χώρους

Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων ή όσοι έχουν μικρή αυλή μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με καμία από αυτές τις μεθόδους κομποστοποίησης για κομποστοποίηση. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει επίσης μια ποικιλία κομποστοποιητών για μικρούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

Η Vermicomposting, μια μέθοδος κομποστοποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα ή έξω, χρησιμοποιεί σκουλήκια κομποστοποίησης για να σπάσουν τα υπολείμματα της κουζίνας για εσάς. Αυτά δεν είναι ο κανονικός σας γαιοσκώληκας. τα σκουλήκια κομποστοποίησης εξαλείφουν την τροφή, αφήνοντας πίσω τους χυτά σκουληκιών (ναι, κακά) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα φυτών. Τα υλικά διασπώνται γρήγορα μέσα κάδοι σκουληκιών που μπορεί να χωρέσει σε μια ντουλάπα, κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή έξω.

Το Subpod είναι ένα εύκολο στη διαχείριση σύστημα βερμικομποστοποίησης. Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις και μεγέθη για να χωρέσει σε κήπο, μπαλκόνι ή ακόμα και μεγάλο κήπο με παράθυρο. Ο κάδος τοποθετείται στο χώμα έτσι ώστε τα σκουλήκια να μπορούν να κινούνται μπρος-πίσω μεταξύ του κομπόστ και του χώματος, ενώ τα κομποστοποιημένα υλικά τροφοδοτούν απευθείας τα φυτά του κήπου σας.

Σύστημα βερμοκομποστοποίησης υποπόδων
Ο κάδος Subpod τοποθετείται στο έδαφος για να επιτρέψει στα σκουλήκια να κινούνται μπρος-πίσω μεταξύ του κομπόστ και του περιβάλλοντος χώματος.

Η κομποστοποίηση Bokashi είναι μια μέθοδος κομποστοποίησης εσωτερικών χώρων που ζυμώνει τα υπολείμματα τροφίμων σε ειδικό αεροστεγές δοχείο, που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία αναερόβιας ζύμωσης του Bokashi (σε αντίθεση με την αερόβια διαδικασία της παραδοσιακής κομποστοποίησης). Το δοχείο έχει ένα στόμιο ώστε να μπορείτε να στραγγίσετε το «τσάι» που δημιουργείται ως μέρος της διαδικασίας (χρησιμοποιήστε το για να γονιμοποιήσετε φυτά εσωτερικού χώρου). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υλικό που έχει υποστεί ζύμωση που μπορείτε να θάψετε στον κήπο, να το προσθέσετε σε ένα κανονικό σωρό κομποστοποίησης ή να ταΐσετε τα σκουλήκια σε έναν κάδο λιπασματοποίησης.

Ξεκινήστε από μικρά και μεγαλώστε

Η κομποστοποίηση παράγει πλούσιο χώμα που μπορεί να δώσει ώθηση στον κήπο σας, αλλά υπάρχει επίσης πραγματική ευχαρίστηση όταν φροντίζετε μια φυσική διαδικασία. Το να ξεκινήσετε δεν απαιτεί να κάνετε all-in και να προσπαθήσετε να κομποστοποιήσετε τα πάντα. Ωστόσο, με βάση την εμπειρία μας, μόλις αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα – λιγότερα απόβλητα κατευθύνονται στον χώρο υγειονομικής ταφής, υπολείμματα τροφών που μετατρέπονται σε χώμα κηπουρικής – θα βρείτε τον εαυτό σας να εντοπίζει νέα υλικά για κομποστοποίηση.

Schreibe einen Kommentar