Σχέδια φράχτη για εξωραϊσμό – Reds Landscaping

6
Σχέδια φράχτη για εξωραϊσμό – Reds Landscaping

Η δημιουργία ενός φράχτη και το κλάδεμα δέντρων είναι τεχνικές κηπουρικής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε σχεδόν μέγεθος κήπου. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την κατεύθυνση του μεγέθους, του σχήματος και της κατεύθυνσης ανάπτυξης των φυτών. Όταν συνδυάζεται με στηρίγματα φυτών, όπως πέργκολα και άλλα φυτά, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα κήπου. Φυσικά, το κλάδεμα χρησιμοποιείται επίσης για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των οπωροφόρων δέντρων και να βελτιώσει την υγεία των φυτών ενθαρρύνοντας την κυκλοφορία του αέρα. Η χρήση φυτεύσεων και κλαδέματος φράχτη ήταν χαρακτηριστικό του Μεσογειακοί κήποι και αγγλικός κλασικός σχεδιασμός κήπων εδώ και αιώνες.

Εάν οι θάμνοι και τα δέντρα αφήνονται να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα, μπορεί να γίνουν μεγάλα για τον χώρο στον κήπο σας. Συχνά τα κλαδιά αφήνονται σε άβολο ύψος κοντά σε μονοπάτια που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ζητήματα ασφάλειας. Συχνά συμβαίνει ότι ένα δέντρο θάμνου θα γίνει κακοσχηματισμένο λόγω της φυσικής ανάπτυξης και απαιτείται κάποιο κλάδεμα για τη βελτίωση της αισθητικής του.

Για ανθισμένους θάμνους και δέντρα, η σωστή τεχνική κλαδέματος θα ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη νεότερων βλαστών και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερη ανθοφορία μακροπρόθεσμα. Το ετήσιο κλάδεμα των οπωροφόρων δέντρων θα έχει συχνά ως αποτέλεσμα καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερου καρπού καθώς και μείωση των μυκητιακών ασθενειών.

Διατηρώντας τον φράκτη του κήπου σας καλά συντηρημένο καταρχήν, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα προσθέσετε αξία στην ιδιοκτησία σας. Ένας φράκτης που δεν συντηρείται καλά μπορεί όχι μόνο να χάσει το σχήμα του, αλλά θα αφήσει γυμνά μπαλώματα φράχτη όταν τελικά διαμορφωθεί με το τρίμερ ή το πριόνι.

Κιγκλίδωμα για φυτά ή δέντρα
Αρχικά αναπτύχθηκε στην Ευρώπη για την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων σε μικροκλίμα, ένας ζεστός τοίχος χρησιμοποιήθηκε για να παρέχει θερμότητα και υποστήριξη στο φυτό. Αργότερα, οι πέργκολες χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη στήριξη φυτών εσπαλιτέρ.

Τα στηρίγματα για φυτά εσπαλιέ περιλαμβάνουν πλέον ξύλινα, μεταλλικά και συρμάτινα στηρίγματα καθώς και τοίχους από πέτρα, τούβλα, ακόμη και γυάλινους. Το Espalier είναι μια εξαιρετική τεχνική για τη βελτίωση της εμφάνισης ενός φράχτη ή ενός τοίχου, ειδικά στην περίπτωση ενός μικρού κήπου.

Καθαρισμός
Το Pleaching είναι μια εξαιρετική τεχνική για τη δημιουργία μιας οθόνης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον κήπο. Το Pleaching μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε ευθεία γραμμή, αλλά και ως κύκλος ή ορθογώνιο.

Το Pleaching είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια πράσινη οθόνη απορρήτου στον κήπο σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αδιαπέραστου φράκτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράχτης. Αποτελεί μια ωραία εναλλακτική λύση σε ένα συρμάτινο φράχτη σε αγροτικές περιοχές.

Εάν θέλετε ένας εξειδικευμένος κηπουρός να ρίξει μια ματιά στις ανάγκες σας για αντιστάθμιση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες ιδέες εξωραϊσμού

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα από τα ιστολόγια σχεδιασμού κήπου μας.

Κάντε κλικ εδώ για να ρίξετε μια ματιά στη δική μας κατασκευή τοπίου και συντήρηση κήπου στη Μελβούρνη.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με πώς να κόψετε φράκτες ;

ελέγξτε την τοποθεσία του ψαλιδιού κήπου Stihl.
https://www.stihl.in/the-correct-way-to-cut-hedges.aspx

Επικοινωνήστε με έμπειρους κηπουρούς τοπίου

Για όλες τις ανάγκες συντήρησης του κήπου σας ή για βοήθεια με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ή τις ιδέες σας για εξωραϊσμό, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους Landscape Gardeners μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε με τη σχεδίαση μικρών κήπων μέχρι το σχεδιασμό εμπορικού τοπίου. Οι ειδικότητες μας περιλαμβάνουν ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά διαλογής, την υγεία των φυτών καθώς και την κηπουρική, τον φωτισμό κήπων και τις ιδέες εξωραϊσμού εξωτερικών πισινών.

©️ 2020 Red’s Landscape Gardening Melbourne

Schreibe einen Kommentar