3 Προσεγγίσεις στις Περιβαλλοντικές, Κοινωνικές και Επενδύσεις Διακυβέρνησης

0
3 Προσεγγίσεις στις Περιβαλλοντικές, Κοινωνικές και Επενδύσεις Διακυβέρνησης

Πολλοί επενδυτές θέλουν να δημιουργήσουν ένα πιο ηθικό χαρτοφυλάκιο που να αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες τους. Εισαγάγετε επενδύσεις σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης (ESG). Γνωστή και ως κοινωνικά υπεύθυνη επένδυση, επένδυση ESG λαμβάνει υπόψη μη χρηματοοικονομικούς παράγοντεςόπως η φυλετική δικαιοσύνη, η ισότητα των φύλων, οι περιβαλλοντικές επιδόσεις και τα δικαιώματα των ζώων εκτός από τις παραδοσιακές οικονομικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με την 2021 Natixis Παγκόσμια Έρευνα Μεμονωμένων Επενδυτών, Η επένδυση ESG απευθύνεται σε μεμονωμένους επενδυτές, αλλά είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των Millenials. Από τους ερωτηθέντες, το 27% των Millenials δήλωσε ότι επενδύει στο ESG, σε σύγκριση με το 20% των Gen Xers και το 18% των Boomers.

«Καθώς το ESG υιοθετείται ευρύτερα και οι επενδυτές μαθαίνουν περισσότερα για τα διάφορα είδη επενδύσεων ESG, το ενδιαφέρον για επενδύσεις ESG αυξάνεται ταχύτατα, ενισχύεται από θετικές αποδόσεις από αυτές τις στρατηγικές», εξηγεί η Nathalie Wallace, Global Head of Sustainable Investing στο Natixis IM. «Με τις κυβερνήσεις, τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και τις ιδιωτικές εταιρείες να δείχνουν αυξημένη δέσμευση στους στόχους ESG, αυτές οι στρατηγικές μπορούν να επιτρέψουν στους επενδυτές να επιδιώξουν ανώτερα περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποτελέσματα και τις οικονομικές επιδόσεις που αναμένουν».

Οι επενδύσεις μου στο ESG θα έχουν χαμηλότερες αποδόσεις;

Ο μη μετριασμένος κίνδυνος μπορεί να μειώσει τις αποδόσεις της επένδυσης και το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για τον μη μετριασμένο κίνδυνο ESG. Οι υποστηρικτές της επένδυσης ESG συχνά επισημαίνουν ότι οι εταιρείες με ισχυρές επιδόσεις ESG μπορούν να ωφελήσουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω με την επένδυση ESG;

Σύμφωνα με τη μελέτη Natixis, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ESG είναι να μην γνωρίζουν αρκετά για αυτό ή να μην έχουν επιλογές μέσω των συμβούλων τους. Ωστόσο, τα επενδυτικά κεφάλαια ESG γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα.

Υπάρχουν τρεις γενικές προσεγγίσεις για την επένδυση ESG.

Κοινωνικά Υπεύθυνα Επενδυτικά Ταμεία

Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αγοράσετε αμοιβαία κεφάλαια ή διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) με κριτήρια ESG. Κατά την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, είναι ζωτικής σημασίας να λαμβάνονται υπόψη οι προμήθειες του αμοιβαίου κεφαλαίου, τα κριτήρια ESG και ο επενδυτικός κίνδυνος. Ορισμένες εταιρείες επενδύσεων, όπως η Invesco και η Vanguard, προσφέρουν επιλογές με αναλογίες εξόδων 0,2%, που είναι αρκετά χαμηλό. Τα κεφάλαια με πιο ενεργή διαχείριση έχουν υψηλότερους δείκτες εξόδων, που μπορεί να αθροιστούν.

Δυστυχώς, ορισμένοι επενδυτές μπορεί να μην βρουν τα φίλτρα ESG αρκετά ισχυρά. Στην πραγματικότητα, ορισμένα από αυτά τα κεφάλαια ESG μοιάζουν πολύ με ταμεία χωρίς καθόλου κοινωνικά και περιβαλλοντικά φίλτρα. Αυτά τα κεφάλαια ESG ελέγχουν για εξαιρέσεις ανά κατηγορία προϊόντων και εταιρική συμπεριφορά αντί να δίνουν προτεραιότητα σε άτομα με υψηλή απόδοση ESG.

Για παράδειγμα, η Invesco έχει κεφάλαια ESG, το Invesco ESG NASDAQ 100 ETF (QQMG) και είναι ESG NASDAQ Επόμενης γενιάς 100 ETF (QQJG). Αυτά τα ETF εξαιρούν εταιρείες που δεν πληρούν τα επίπεδα του Nasdaq Κριτήρια ESG και εταιρείες που ασχολούνται με το αλκοόλ, την κάνναβη, τα αμφιλεγόμενα όπλα, τον τζόγο, την πυρηνική ενέργεια, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και τον καπνό φιλτράρονται. Οι εταιρείες στο ETF πρέπει επίσης να λαμβάνουν α Βαθμολογία Sustainalytics κάτω των 40 σε μια κλίμακα 100 βαθμών για κινδύνους ESG.

Το QQJG είναι παρόμοιο με αυτό της Invesco Nasdaq Next Gen 100 ETF (QQQJ), αλλά τα κορυφαία του στοιχεία και το βάρος του είναι ελαφρώς διαφορετικά. Όταν ξεκίνησε το QQJG, 10 εταιρείες στον δείκτη Nasdaq Next Generation 100 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ταμείο. Από αυτά, τα τέσσερα ήταν καζίνο και τα τρία ήταν φαρμακευτικές εταιρείες. Επιπλέον, Πέρα από το κρέας αποκλείστηκε από το ταμείο επειδή είχε βαθμολογία Sustainalytics πάνω από 40, αποκλείοντάς το έτσι.

Ορισμένα από τα πράσινα συστήματα αξιολόγησης ήταν υπό έλεγχο τον τελευταίο καιρό. Η Sustainalytics, για παράδειγμα, κατατάσσει τις εταιρείες ως προς τον κίνδυνο ESG και τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική αξία μιας επιχείρησης θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο, αντί για την πραγματική απόδοση ESG. Ως αποτέλεσμα, μια εταιρεία με υψηλή ρύπανση θα μπορούσε να λάβει μια σχετικά υψηλή βαθμολογία εάν οι ρυπογόνες δραστηριότητές της θεωρηθούν ότι διαχειρίζονται σωστά και δεν βλάπτουν τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Ωστόσο, οι πράσινοι επενδυτές πιθανότατα θα προτιμούσαν να αποφύγουν να επενδύσουν εντελώς σε εταιρείες με υψηλή ρύπανση.

ο NAACP Minority Empowerment ETF (NACP) ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση παρακολουθώντας τον Δείκτη Ενδυνάμωσης της Μειονότητας Morningstar των εταιρειών. Αυτό δίνει στους επενδυτές πρόσβαση σε μετοχές μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ για εταιρείες με ισχυρές πολιτικές φυλετικής και εθνικής ποικιλομορφίας, ενισχύοντας τους υπαλλήλους ανεξάρτητα από τη φυλή ή την εθνικότητα τους. Το ταμείο δημιουργήθηκε το 2018 και έχει δείκτη εξόδων 0,49%.

Impact Investment Managers

Μια άλλη κοινή επενδυτική προσέγγιση ESG περιλαμβάνει την επένδυση σε εταιρείες που έχουν υψηλή απόδοση ESG. Σύμφωνα με το Global Impact Investing Network, η επένδυση αντίκτυπου είναι «επενδύσεις με σκοπό να δημιουργήσουν θετικές, μετρήσιμες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις παράλληλα με μια οικονομική απόδοση». Υπάρχουν πολλοί τρόποι επένδυσης που επηρεάζουν τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, Newday Impact διαθέτει επενδυτικά χαρτοφυλάκια που αντιμετωπίζουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως η υγεία των ωκεανών, η κλιματική δράση και η προστασία της βιοποικιλότητας. Αυτό πιστοποιείται B Corporation χρεώνει το 0,75% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων συν μια ετήσια αμοιβή συντήρησης $20. Το Newday Impact χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για κινητά με προσαρμοσμένα αποτελέσματα ανάλογα με τους στόχους επιπτώσεων και την ανοχή επενδυτικού κινδύνου. Δείτε τις τακτικές συνομιλίες του Earth911 σχετικά με τις επενδύσεις της ESG με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Newday Impact, Doug Heske.

Μια άλλη επιλογή είναι Farmland LP, που αγοράζει συμβατική γεωργική γη, τη μετατρέπει σε πιστοποιημένη βιολογική και εφαρμόζει άλλες τεχνικές αειφόρου γεωργίας. Ο στόχος εσωτερικής απόδοσης της επένδυσης είναι μεταξύ 9% και 11%.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, «Η ομάδα μας αξιοποιεί δεκαετίες συνδυασμένης εμπειρίας για να μετατρέψει τις συμβατικές εμπορικές γεωργικές εκτάσεις σε ένα πιο κερδοφόρο αναγεννητικό τοπίο. Οι επενδυτές κερδίζουν έκθεση σε δύο αγορές: γεωργική γη και βιολογικά τρόφιμα». Ωστόσο, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει ελάχιστη επένδυση 50.000 $ και έχει απαίτηση περιόδου διακράτησης από 1 έως 7 χρόνια, καθιστώντας το απρόσιτο για πολλούς επενδυτές.

Μεμονωμένες μετοχές ή επιλεγμένες βιομηχανίες

Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε μεμονωμένες μετοχές, ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο η έρευνα μεμονωμένων μετοχών σε μια προσπάθεια να διαλέξετε κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, η κατοχή λίγων μόνο μετοχών σημαίνει λιγότερη διαφοροποίηση και επομένως μεγαλύτερο επενδυτικό κίνδυνο. Ως εκ τούτου, εμπειρογνώμονες επενδύσεων Συχνά προτείνουμε να αγοράσετε αρκετές μεμονωμένες μετοχές, ίσως 25 ή περισσότερες.

Αντίθετα, η επένδυση σε έναν συγκεκριμένο κλάδο σημαίνει λίγο λιγότερο επενδυτικό κίνδυνο από μεμονωμένες μετοχές και υπάρχουν κεφάλαια με μετοχές σε διάφορες εταιρείες σε έναν κλάδο. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής μπορεί να επενδύσει στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων (EV) για να προωθήσει καθαρότερες μεταφορές. Λάβετε υπόψη ότι η διαφοροποίηση μειώνει τον επενδυτικό κίνδυνο, επομένως η προσκόλληση σε έναν κλάδο μπορεί επίσης να είναι εγγενώς επικίνδυνη.

Για παράδειγμα, σε μια κλήση επενδυτών της Tesla στα τέλη Ιανουαρίου 2022, Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλια για το πώς οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κυκλοφορία νέων μοντέλων EV. Την επόμενη μέρα, η μετοχή της Tesla υποχώρησε 11,6% και άλλοι κατασκευαστές EV, συμπεριλαμβανομένων των Rivian και Lucid Motors, είδαν παρόμοιες απώλειες.

Μια εναλλακτική είναι η επένδυση σε πιο διαφοροποιημένα πράσινα ταμεία. Για παράδειγμα, το Shelton Green Alpha Fund (NEXTX) επιδιώκει «να επιτύχει μακροπρόθεσμη ανατίμηση κεφαλαίου επενδύοντας σε μετοχές στην πράσινη οικονομία». Το ταμείο αναζητά εταιρείες που βοηθούν τις οικονομίες να προσαρμοστούν, να επιλύσουν ή να μειώσουν τις επιπτώσεις των συστημικών περιβαλλοντικών και οικονομικών κινδύνων.

Η NEXTX διαθέτει μετοχές από εταιρείες όλων των μεγεθών και πολυάριθμων τομέων, αυξάνοντας την ποικιλομορφία κεφαλαίων. Ορισμένες από τις κορυφαίες συμμετοχές περιλαμβάνουν τις Moderna, Tesla, Vestas Wind Systems, Jinko Solar και Brookfield Renewable Corp. Το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει ελάχιστη επένδυση 1.000 $ και αναλογία εξόδων 1,16%.

Ξεκινήστε από τα μικρά, μάθετε με το κοπάδι

Η επένδυση ESG είναι σαφώς μια μακροπρόθεσμη τάση. Το 2021, περισσότερα από διπλάσιο του ποσού του κεφαλαίου που εισρέει σε μετοχές και κεφάλαια ESG σε σύγκριση με το 2020. Καθώς η οικονομία μεταβαίνει σε ανανεώσιμες, βιώσιμες προσεγγίσεις για την παραγωγή, αποστολή, πώληση και υποστήριξη ουσιαστικά ό,τι χρησιμοποιούμε ή καταναλώνουμε, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τον εντοπισμό και την κατανόηση των τάσεων που θέλετε να ακολουθήσετε. Ενώ θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, η πράσινη οικονομία είναι καλύτερο στοίχημα από τον βρώμικο προκάτοχό της που κινείται με ορυκτά καύσιμα.

Schreibe einen Kommentar