5 Προϊόντα Περιόδου Μηδενικών Αποβλήτων – Earth911

6
5 Προϊόντα Περιόδου Μηδενικών Αποβλήτων – Earth911

Αν και τα προϊόντα εποχής είναι σχετικά μικρά αντικείμενα, σχεδόν 20 δισεκατομμύρια σερβιέτες, ταμπόν και απλικατέρ καταλήγουν σε χωματερές στη Βόρεια Αμερική κάθε χρόνο. Ο μέσος άνθρωπος που έχει έμμηνο ρύση θα το κάνει για περίπου τέσσερις δεκαετίες και θα περάσει από περίπου 9.000 έως 10.000 ταμπόν. Αυτό αθροίζει σε μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής περιέχουν βαμβάκι, πλαστικό, αρώματα και άλλα συνθετικά συστατικά. Στις χωματερές συμβάλλουν στην παραγωγή μεθανίου, ενός εξαιρετικά ισχυρού αερίου θερμοκηπίου. Αλλά ταμπόν έκπλυσης ή άλλα προϊόντα περιόδου δεν είναι καλύτερα? μπορεί να προκαλέσει δαπανηρές αποφράξεις που οδηγούν σε αντίστροφη ροή λυμάτων και κινδύνους για την υγεία και να δημιουργήσουν περιβαλλοντικούς κινδύνους εάν εισέλθουν σε ωκεανούς και άλλες πλωτές οδούς.

Ευτυχώς, είναι διαθέσιμα προϊόντα μηδενικής περιόδου αποβλήτων που εξοικονομούν πόρους και συχνά εξοικονομούν χρήματα. Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο φιλικά προς τη γη προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να πρασινίσετε την περίοδό σας.

Εσώρουχα περιόδου

Αυτά τα εσώρουχα απορροφούν τη ροή της περιόδου, αποτρέποντας τις διαρροές διατηρώντας παράλληλα την υγρασία μακριά από το δέρμα σας. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά αυτό το εσώρουχο ως α συμπληρωματικό στρώμα προστασίας μαζί με φλιτζάνι, δίσκο, σφουγγάρι ή ταμπόν, αντικαθιστώντας τα μαξιλαράκια μιας χρήσης και τις σερβιέτες. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες χρησιμοποιούν εσώρουχα περιόδου αντί άλλων προϊόντων περιόδου.

Πώς να καθαρίσετε τα εσώρουχα περιόδου

Όποτε είναι δυνατόν, ξεπλύνετε τα εσώρουχα με κρύο νερό αμέσως μετά τη χρήση. Τότε, πλύση σε πλυντήριο ρούχων ή στο χέρι χρησιμοποιώντας κρύο νερό και φυσικό σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή μαλακτικό υφασμάτων. Είτε στεγνώστε με γραμμή ή στεγνώστε σε χαμηλή φωτιά σε στεγνωτήριο.

Προτείνουμε εσώρουχα περιόδου διαδρόμου

Εσώρουχα εποχής διαδρόμου μπορώ απορροφώ έως και οκτώ ταμπόν, σύμφωνα με την εταιρεία. Το στεγανό προϊόν της Aisle είναι άνετο και εξαλείφει την ανάγκη για άβολα τακάκια και επενδύσεις. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, στυλ και απορροφητικότητας.

Πλένονται υφασμάτινα μαξιλάρια και καλσόν

Τα περισσότερα επιθέματα μιας χρήσης περιέχουν πλαστικό υπόστρωμα, είναι λευκασμένα και συχνά περιέχουν αρώματα. Ωστόσο, υπάρχουν επαναχρησιμοποιήσιμα υφασμάτινα μαξιλαράκια εμμήνου ρύσεως που μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια, διατίθενται σε χαριτωμένα σχέδια και είναι πιο άνετα στη χρήση. Αν και αρχικά κοστίζουν περισσότερο (εκτός αν τα ράψετε μόνοι σας), μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, τα υφασμάτινα μαξιλαράκια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με σφουγγάρι, δίσκο ή κύπελλο ή για πολύ ελαφριές ημέρες ροής.

Πώς να καθαρίσετε υφασμάτινα μαξιλάρια

Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες πλυσίματος για τα εσώρουχα περιόδου.

Προτείνουμε το Glad Rags

Glad Rags επαναχρησιμοποιούμενα μαξιλάρια και σερβιετάκια διατίθενται σε διασκεδαστικά μοτίβα και πολλά διαφορετικά χρώματα. Το Glad Rags είναι α Certified B Corporation που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες, ανακυκλώσιμες και βιοαποδομήσιμες συσκευασίες. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνά με τοπικούς προμηθευτές.

Κύπελλα εμμήνου ρύσεως

Αυτό το επαναχρησιμοποιούμενο προϊόν είναι ένα εύκαμπτο κύπελλο σε σχήμα χωνιού κατασκευασμένο από σιλικόνη ή καουτσούκ. Κύπελλα περιόδου είναι εισάγεται στον κόλπο για να πιάσει την έμμηνο ρύση. Είναι μια εναλλακτική λύση στα ταμπόν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για γυναίκες με έντονη ροή.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα κύπελλα εμμήνου ρύσεως είναι λίγο δύσκολο να τα χρησιμοποιήσουν στην αρχή, αλλά πολλές γυναίκες ορκίζονται σε αυτά μόλις αισθανθούν άνετα να τα τοποθετήσουν. Μπορείτε να κρατήσετε ένα φλιτζάνι τοποθετημένο για έως και 12 ώρες κάθε φορά. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ ανθεκτικά και θα διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια.

Μικρότερα φλιτζάνια Συνιστώνται συνήθως σε γυναίκες κάτω των 30 ετών που δεν έχουν γεννήσει μωρό κολπικά. Μεγαλύτερες κούπες συνιστώνται σε γυναίκες άνω των 30 ετών, που έχουν γεννήσει ή έχουν έντονη μηνιαία ροή.

Πώς να καθαρίσετε τα κύπελλα περιόδου

Μετά από κάθε χρήση, ξεπλύνετε καλά το φλιτζάνι και απλώστε ένα ήπιο σαπούνι. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα σπρέι κυπέλλου, όπως το Hello Go Stirilizing Spray, το οποίο είναι ιδανικό σε δημόσια μπάνια όταν είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε διακριτικά τον νεροχύτη. Μετά από κάθε κύκλο, βράστε το φλιτζάνι σε νερό για λίγα λεπτά.

Προτείνουμε το Cora Cup

Κύπελλο Cora φτιάχνει κύπελλα εμμήνου ρύσεως από μαλακή, ιατρικής ποιότητας σιλικόνη, καθιστώντας τα ευκολότερα στην εισαγωγή και πιο άνετα στη χρήση. Αυτή η Certified B Corporation χρησιμοποιεί επίσης ένα ποσοστό των κερδών της για να παρέχουν σερβιέτες και αγωγή υγείας σε όσους έχουν ανάγκη στην Ινδία, την Κένυα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επαναχρησιμοποιήσιμοι Δίσκοι Περιόδου

Αυτό το προϊόν εξαλείφει την ανάγκη για ταμπόν και συλλέγει αίμα περιόδου αντί να το απορροφά σαν σφουγγάρι ή ταμπόν. Αν και μπορεί να φαίνεται παρόμοιο με ένα κύπελλο περιόδου, ένας δίσκος περιόδου βρίσκεται σε μια ελαφρώς διαφορετική θέση και είναι συγκρατείται στη θέση του από τη βαρύτητα αντί για αναρρόφηση. Εισάγονται δίσκοι στο ευρύτερο μέρος του κόλπου, λίγο πριν από τον τράχηλο.

Οι δίσκοι είναι διπλωμένοι όταν εισάγονται, και μερικά περιέχουν μια καρτέλα για ευκολότερη αφαίρεσή τους. Υπάρχουν διαθέσιμοι στην αγορά τόσο επαναχρησιμοποιούμενοι όσο και αναλώσιμοι δίσκοι περιόδου (συνιστούμε επαναχρησιμοποιούμενους) και ορισμένες μάρκες διαφημίζουν ότι μπορούν να φορεθούν κατά τη συνουσία.

Πώς να καθαρίσετε τους δίσκους της περιόδου

Οι επαναχρησιμοποιούμενοι δίσκοι περιόδου μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δίσκους μιας χρήσης μόνο μία φορά. Για να καθαρίσετε τον επαναχρησιμοποιούμενο δίσκο σας, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για το κύπελλο εμμήνου ρύσεως.

Σας προτείνουμε το Hello Disc

Γεια σου Δίσκος είναι ένα νέο προϊόν που διαθέτει θηλιά για εύκολη αφαίρεση και είναι κατασκευασμένο από μαλακή σιλικόνη χωρίς BPA. Εντυπωσιακά, χωράει περίπου τρία έως πέντε ταμπόν και, σε αντίθεση με ένα κύπελλο περιόδου, ένα μέγεθος ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες.

Σφουγγάρια εμμήνου ρύσεως

Αυτοί οι υδρόβιοι οργανισμοί είναι τροφοδότες φίλτρων και αφομοιώνουν το πλαγκτόν και τα βακτήρια. Τα θαλάσσια σφουγγάρια είναι επίσης εξαιρετικά απορροφητικά και διαστέλλονται καθώς διατηρούν την υγρασία. Όταν χρησιμοποιούνται ως προϊόν περιόδου, λειτουργούν παρόμοια με ένα ταμπόν χωρίς χορδές.

Αν και κάποιοι ειδικούς ιατρούς ανησυχούν για μαγιά ή βακτήρια στο σφουγγάρι που δημιουργούν προβλήματα υγείας, πολλές γυναίκες τα βρίσκουν ως μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα ταμπόν. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα για έως και έξι μήνες και δεν περιέχουν συνθετικά συστατικά. Επιπλέον, πολλές γυναίκες τα βρίσκουν πολύ άνετα γιατί προσαρμόζονται στο περίγραμμα του σώματος.

Πώς να καθαρίσετε τα σφουγγάρια περιόδου

Θα πρέπει να καθαρίζετε τα θαλάσσια σφουγγάρια τουλάχιστον κάθε οκτώ ώρες (ή λιγότερο για έντονη ροή) ξεπλένοντάς τα με νερό και ξεφλουδίζοντας τα. Εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι. Περιοδικά, μουλιάζουμε το σφουγγάρι για 5 με δέκα λεπτά σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα από τα παρακάτω:

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 έως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και στύψτε το σφουγγάρι. Μην βράζετε σφουγγάρια εποχής γιατί τα κάνει συρρικνώνονται και σκληραίνουν πάνω.

Σας προτείνουμε Jade & Pearl

Sea Pearls Επαναχρησιμοποιούμενα θαλάσσια σφουγγάρια από Jade & Pearl είναι ένα εξαιρετικό προϊόν εποχής που έρχεται μικρό μεσαίο μεγάλοή πολύ μεγάλο. Το Jade & Pearl καθαρίζει και κόβει τα προϊόντα τους και τα σφουγγάρια δεν περιέχουν χρωστικές και σκληρές χημικές ουσίες.

Leave a Reply

error: Content is protected !!